Cadrele didactice din Palatele și Cluburile copiilor nu vor deveni personal auxiliar în grădinițe, școli și licee cu deficit de personal, spune ministrul Educației: Foarte eronate informațiile / Voi susține desfășurarea de activități extracurriculare și extrașcolare în aceste instituții

Foto: Europa FM

Voi susține desfășurarea de activități extracurriculare și extrașcolare în Palatele și Cluburile copiilor, scrie ministrul Educației Monica Anisie pe pagina sa de Facebook, infirmând astfel informațiile publicate pe internet despre o posibilă schimbare a fișei postului cadrelor didactice care lucrează în aceste instituții și despre așa-zise intenții de le transforma în “cadre auxiliare de rezervă” pentru instituțiile de învățământ cu deficit de personal.

Ministrul Educației, Monica Anisie, infirmă prin acest mesaj o serie de informații apărute în mai multe publicații, preluate pe grupurile de Facebook ale cadrelor didactice.

“Cursurile au început… educația este extrem de importantă pentru dezvoltarea intelectuală și emoțională a copiilor și a tinerilor. Zilele acestea am fost „martora” bucuriei trăite de copii odată cu revenirea la școală. Dar învățarea trebuie să aibă loc și în contexte nonformale, motiv pentru care subliniez importanța acestui tip de activitate complementară educației de tip curricular.

Astfel se dezvoltă competențele pe care nu le deprindem doar în clasă, precum: capacitatea de lucru în echipă, încrederea în sine, disciplina, deprinderea responsabilității ori a competențelor de gestionare a proiectelor etc., aptitudini esențiale pentru dezvoltarea personală a fiecărui copil.

Acestea vin în completarea celor dobândite prin educaţia formală, iar promotorii acestui tip de activități sunt parteneri valoroși ai procesului educațional, oameni care vin în sprijinul profesorului și care, uneori, ajută la eliminarea „barierelor” în relația profesor-elev.

De aceea, voi susține desfășurarea de activități extracurriculare și extrașcolare în Palatele și Cluburile copiilor. Educația continuă!”, a scris Anisie.

Întrebată în comentariile de la postare dacă informațiile apărute sunt adevărate sau nu, Anisie a comentat “foarte eronate”.

Foto: EuropaFM

Exit mobile version