Calendar admitere 2023 în învăţământul postliceal militar de formare a maiştrilor militari şi subofiţerilor, sesiunea a II-a. Înscrierile au loc în perioada 7-18 august

Foto: Facebook - Recrutare MApN

Ministerul Apărării Naționale a publicat informații privind sesiunea a II-a de admitere în învăţământul postliceal militar de formare a maiştrilor militari şi a subofiţerilor. Durata studiilor este de un an pentru formarea subofiţerilor și doi ani pentru formarea maiştrilor militari. 

Locurile libere se afișează pe 8 august pe site-urile și paginile de socializare a unităților  de învățământ postliceal militar în urma finalizării primei sesiuni de admitere.

Calendar – Sesiunea a II-a de admitere în învățământul postliceal militar

Numărul de locuri va fi disponibil pe site-urile și paginile de socializare a unităților  de învățământ postliceal militar în urma finalizării primei sesiuni de admitere:

Unitățile de învățământ postliceal militar sunt:

– „Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, Pitești, județul Argeș – www.ncoacademy.ro 

– Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, Boboc, județul Buzău – www.smmmsfa.ro 

– Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, Constanța – www.smmmfn.ro 

– Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației
și Apărare Cibernetică, Sibiu – www.smcis.ro 

– Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri de Logistică „Gheorghe Lazăr”, Chitila, județul Ilfov – www.smmmsl.ro 

„Durata studiilor este de un an pentru învățământul postliceal militar și de până la 9 luni, în funcţie de specialitatea militară, pentru cursul de formare a subofițerilor în activitate.

Durata studiilor este de 2 ani pentru învățământul postliceal militar și de până la 9 luni, în funcţie de specialitatea militară, pentru cursul de formare a maiștrilor militari în activitate”, potrivit mapn.

Admiterea

Locurile sunt ocupate pe bază de concurs, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere.
Proba de concurs constă într-un test-grilă de verificare a cunoştinţelor la disciplinele stabilite prin metodologiile de admitere elaborate anual. Vor fi înmatriculaţi numai candidaţii care îndeplinesc, cumulativ, toate condiţiile şi criteriile de recrutare şi care au fost declaraţi “Admis”/”Apt” la toate probele de selecţie prevăzute.”

Pentru alte detalii accesează link-urile de mai jos, potrivit mapn:

Exit mobile version