Calendar Bacalaureat 2020 după anularea probelor de competențe

Calendar Bacalaureat 2020

Foto: Pexels.com

Prin anularea probelor de competențe decisă în această seară de către Guvern prin Ordonanță de Urgență, Bacalaureatul 2020 se va susține doar pentru probele scrise. Potrivit surselor Edupedu.ro, probele scrise vor avea următoarea desfășurare:

22 iunie 2020                    Limba și literatura română – proba Ea) – examen scris
23 iunie 2020                    Limba și literatura maternă – proba Eb) – examen scris
24 iunie 2020                    Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – examen scris

25 iunie 2020                    Proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – examen scris

Absolvenții trebuie să aleagă una dintre următoarele materii, pentru examen, în funcție de studiile urmate în liceu:

În curând ministerul va anunța data afisării rezultatelor de la Bacalaureat, precum și perioada pentru depunerea contestațiilor, potrivit acelorași surse.

Vă reamintim că pentru anul școlar 2019-2020, probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal și probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educației și cercetării.

Metodologia de recunoaștere/echivalare trebuie publicată în maximum 15 zile de la publicarea în Monitorul Oficial a Ordonanței adoptate azi de Guvern.

FOTO: pexels.com

Exit mobile version