Calendarul de înscriere pentru clasa pregătitoare și cel pentru grădiniță vor fi publicate azi de minister. Cererile vor fi depuse online, evaluarea psihosomatică a fost anulată

Calendarul de înscriere pentru clasa pregătitoare

Foto: Pixabay.com

Ministrul Educației a anunțat că luni vor fi publicate de către ministerul Educației noile calendare pentru înscrierea la clasa pregătitoare și înscrierea sau reînscrierea la grădiniță. Monica Anisie a spus la Digi 24 că există diferențe față de anii anteriori.

”Avem o noutate: la clasa pregătitoare. De fapt noutatea este atât la grădiniță cât și la clasa pregătitoare că înscrierea se va face online, iar pentru clasa pregătitoare am revizuit calendarul și am anunțat deja că evaluarea psihosomatică a copiilor va fi înlocuită cu o declarație pe propria răspundere a părinților sau a tutorilor legali și o fișa completată de către grădinița pe care a frecventat-o elevul”, a spus ministrul Monica Anisie.

Întrebată de moderator cum va fi procedua de aplicare online, dacă va fi pe site-ul grădiniței sau al școlii, Anisie a spus că „vom avea la ora 9:00 o videoconferință cu toți inspectorii școlari generali și vom stabili toate procedurile în așa fel încât să venim în întâmpinarea părinților, în sprijinul acestora pentru a transmite cat mai ușor aceste fișe de înscriere sau înscrierea la grădiniță”.

Înscrierea la clasa pregătitoare și cea la grădiniță au fost sistate pe 11 martie, prin închiderea școlilor.

Foto: Pixabay.com

Exit mobile version