Ce vor fi întrebați românii despre educația proprie, în recensământul populației – tipul și nivelul de educație absolvit, plus întrebarea scrisă, pentru cei fără școală: “Știți să scrieți și să citiți?”

Foto: © Boarding1now | Dreamstime.com

Educația are un capitol dedicat în chestionarul pe care românii îl vor completa în cadrul Recensământului populației, care se va desfășura în prima jumătate a acestui an. Li se vor cere, între altele, informații despre cel mai înalt nivel de educație absolvit, despre tipul de educație și locul absolvirii, dacă urmează o formă de educație în prezent. Iar ultima dintre întrebările scrise din chestionar, adresată persoanelor fără nicio formă de studii, este: “Știți să scrieți și să citiți?”.

Recensământul populației a debutat oficial pe 1 februarie, cu o primă etapă în care sunt colectate date din surse administrative și este populată o bază de date inițială. Ulterior se va desfășura recensământul persoanelor, care va include o fază de autorecenzare, în perioada martie-mai, iar în final (mai-iulie) o fază de colectare a datelor de către recenzori – detalii.

Secțiunea pentru recenzarea persoanei din chestionarul de recensământ include șapte întrebări și șase subîntrebări, astfel:

Cu subîntrebările:

Restul întrebărilor:

Chestionarul mai include referitoare la caracteristici demografice, migrația internă și internațională, caracteristici etno-culturale, caracteristici economice, efectele pandemiei.

Chestionarul pentru recenzarea persoanei:

Foto © Boarding1now | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version