Cele 4 scenarii aplicate în cazul îmbolnăvirii cadrelor didactice, prevăzute de Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății

Foto: © Akesin | Dreamstime.com

La apariția cazurilor de infectare cu COVID-19 în rândul cadrelor didactice școlile au obligația să aplice 4 scenarii, potrivit Ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății, publicat în Monitorul Oficial și intrat în vigoare de la 1 septembrie.

Documentul care prevede aceste scenarii este “Ordinul nr. 5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2″.

Profesorii care sunt confirmați cu COVID-19 anunță mai întâi conducerea școlii, care sesizează Direcția de Sănătate Publică. Apoi are loc ancheta epidemiologică, potrivit documentului citat.

“În cazul apariției de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul cadrelor didactice, acestea au obligația de a anunța conducerea unității de învățământ, care va informa DSP/DSPMB despre eveniment. DSP/DSPMB va efectua ancheta epidemiologică și va analiza situația în unitatea de învățământ împreună cu directorul unității, astfel:

Foto: © Akesin | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version