Cele 6 ținte importante pe Educație, pe care trebuie să le atingem până în 2026, enumerate de fostul ministru Cristian Ghinea

Cristian Ghinea / Foto: Gov.ro

Șase „ținte importante”, „mize” în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), cum le numește Cristian Ghinea, fostul ministru al fondurilor europene, au fost publicate de acesta pe pagina sa de Facebook. Ghinea susține că „sunt în total 507 jaloane și ținte în PNRR și la fiecare șase luni se poate bloca întreg programul dacă nu livrăm aceste jaloane”.

Pentru capitolul Educație, Ghinea susține că până în 2026 România trebuie să facă:

Ghinea a mai scris că „acum câteva ore, în brief informal cu presa europeană, echipa tehnică a Comisiei a spus că România are un plan bun și echilibrat. Este al 20-lea plan aprobat, deci nu ultimul, așa cum din păcate s-a vehiculat din rațiuni de calcule politice cinice. După noi, săptămâna viitoare vor fi aprobate planurile Estoniei, Finlandei și Suediei, țări cu administrație publică mult peste nivelul României”.

Fostul ministru, care a demisionat din funcție împreună cu echipa USR-PLUS, după neînțelegerile cu premierul Cîțu, mai scrie despre evaluarea Comisiei Europene pe PNRR:

Forma PNRR din 31 mai este aici.

Pentru capitolul Educație, PNRR acordă fonduri nerambursabile în valoare de 2,88 miliarde euro, plus 720,5 milioane euro împrumuturi, în total fiind alocate 3,60 miliarde de euro.

Articol în curs de actualizare

Exit mobile version