Chimia din Noaptea Cercetătorilor Europeni 2018: experimente pentru copii

Foto: Noaptea Cercetătorilor Europeni

Ce înseamnă să fii cercetător chimist? Copiii au aruncat o privire ca pe gaura cheii în meseria de chimist, la Noaptea Cercetătorilor Europeni 2018. Facultatea de Chimie a Universității din București a trimis Edupedu.ro fotografii de la evenimentul din Piața Universității, unde a arătat publicului o mică parte din munca de cercetare în domeniul chimiei.

Noaptea Cercetătorilor Europeni s-a desfășurat pe 28 și 29 septembrie 2018, iar Facultatea de Chimie le-a arătat copiilor și tinerilor care le-au vizitat standul experimente demonstrative, “au pus și dat răspunsul la sute de întrebări despre și pentru chimie”.

Copiii au participat la concursuri de cunoștințe chimice generale, unde au primit piese de sticlărie, tabele periodice, semne de carte, baloane cu aer sau “baloane care se umflă singure” – umplute cu zăpadă carbonică.

Facultatea de Chimie a avut ca parteneri, în fața copiilor, Asociația Studenților Chimiști (ASC-UB), Societatea Regală de Chimie din Marea Britanie (Royal Society of Chemistry, UK), Laboratorium Life Sciences și SC Gko Cryosonics SRL.

Noaptea Cercetătorilor Europeni face parte din seria de evenimente finanțate de Comisia Europeană prin Programul Cadru de Cercetare și Inovare HORIZON 2020, acțiunile Marie Sklodowska-Curie. Acest proiect a fost inițiat în 2005 și se organizează simultan în toate ţările membre şi afiliate Uniunii Europene. Activitățile se concentrează pe publicul larg, adresându-se și atrăgând oameni, indiferent de nivelul lor științific, cu un accent deosebit pe elevi și studenți.

Foto credit: Traian Păsătoiu

Exit mobile version