Cîmpeanu, despre Bacalaureatul din 2027: Aș vrea un Bac complet diferit, un examen bazat pe competențe, la alegerea fiecăruia dintre elevi, personalizat

Foto: © Arrowsmith2 | Dreamstime.com

Elevii care vor termina liceul în 2027 ar urma să dea un Bacalaureat “complet diferit”, un “examen bazat pe competențe, la alegerea fiecăruia, personalizat”, le-a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, participanților la un eveniment găzduit, joi, de Colegiul Național Mihai Viteazul din București.

El a arătat că, “dacă vorbim de un nou început” cu elevii care vor intra în clasa a 9-a în septembrie 2023, aceștia ar urma să dea în 2027 un Bacalaureat pe care și-l dorește a fi complet diferit: “Aș vrea un Bac în care probele de competență să fie reale, adevărate și să poată să demonstreze competența fiecăruia dintre voi. Unii vă pricepeți la (…) comunicare în limba engleză, alții vă pricepeți la lege, competență juridică, de ce nu? Și alături de matematică, limba și literatura română (…), aceste discipline care sunt și trebuie să rămână, voi să susțineți un examen bazat pe competențe, la alegerea fiecăruia dintre voi, personalizată”.

Potrivit ministrului, examenul ar trebui să fie atât de credibil, încât să poată asigura accesul la o facultate, notele să fie recunoscute de către universități și angajatori.

Declarațiile lui Sorin Cîmpeanu, detaliat:

Foto: © Arrowsmith2 | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version