Cîmpeanu, în ziua deciziei deschiderii școlilor: Datele epidemiologice nu ar pune piedică deschiderii școlilor pe 8 februarie. Evaluările de încadrare într-un anumit scenariu vor fi făcute săptămânal

Foto: INQUAM Photos - Octav Ganea

“În urma discuțiilor pe care le-am avut cu ministrul Sănătății, aceste date epidemiologice analizate de către cei din sănătate nu ar pune o piedică deschiderii școlilor pe 8 februarie, cu maximă prudență”, a declarat ministrul Educației, în ziua în care președintele Klaus Iohannis va anunța dacă școlile și grădinițele din România vor fi deschise.

Într-o intervenție la Știrile ProTV, Sorin Cîmpeanu a afirmat că analiza epidemiologică realizată înainte de deschiderea școlilor va fi “și din perspectiva calitativă”, adică luând în considerare noile tulpini de coronavirus mult mai contagioase.

Oficialul a anunțat că “evaluările de încadrare într-un anumit scenariu vor fi făcute săptămânal”. “Pentru a certifica acest trend, e nevoie de o perioadă tampon de 72 de ore pentru ca eventuale valori la limită de 1 sau 3 la mie să fie certificate și nu simple accidente”, a precizat Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu, cele mai importante declarații:

Exit mobile version