Circa 65.000 de elevi din București învață online. Rata incidenței în Capitală a ajuns la un record de 10,31 la mia de locuitori. Aproape 500 de profesori, bolnavi de Covid-19

Foto: © Vitaliy Nazarenko - Dreamstime.com

În ziua în care incidența de infectare cu coronavirus a trecut de 10 la mia de locuitori, un record absolut pentru Capitală de la începutul pandemiei și până acum, aproximativ 65.000 de elevi învață în online, adică 21% din populația școlară, potrivit datelor Inspectoratului Școlar București.

Mai exact, este vorba de 2.400 de clase aflate în mediul online din totalul de circa 12.000, adică 20%. În București, rata incidenței de coronavirus a ajuns la 10,31, potrivit datelor comunicate astăzi de Direcția de Sănătate Publică.

De asemenea, în ultimele 14 zile, 490 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu Covid-19, mai arată datele ISMB.

Amintim că luni, 27 septembrie, săptămâna trecută, erau 34.000 de elevi care făceau școala online, în București, dintr-un total de 301.000.

După schimbarea regulii de funcționare a școlilor în cazul în care incidența din localitate depășește 6 la mia de locuitori, școlile au primit o adresă de la Ministerul Educației prin care sunt obligate să raporteze către inspectoratele școlare, iar acestea să publice la rândul lor, zilnic, pe site-uri, lista claselor cu activitatea suspendată. Suspendarea cursurilor este acum descentralizată la școli, în funcție de cazurile interne.

Lista pentru București poate fi consultată aici – Inspectoratul Școlar București.

Potrivit ordinului comun cu numărul 5.338/1.082 al miniștrilor Educației și Sănătății se suspendă cursurile doar la apariția unui caz pozitiv într-o clasă, și nu la rata de infectare din localitate, cum era până acum. Toți copiii acelei clase rămân acasă. După 8 zile, cei care sunt testați și au un rezultat negativ se întorc în clasă. Restul fac școală online până la trecerea a 14 zile de la suspendarea cursurilor.

Foto: © Vitaliy NazarenkoDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version