Ciucă le transmite profesorilor că România e fruntașă la creșterea economică, dar nu poate să le dea mai mulți bani

Foto: gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi la Cluj că România are a treia creștere economică din UE, dar că nu va promite ceva ce nu se poate realiza, şi a făcut apel la înţelegere din partea profesorilor, potrivit Agerpres.

Declarațiile au venit după ce guvernul le-a promis profesorilor un bonus de 2.500 de lei pe tot anul, plătit în douăț tranșe, ofertă caracterizată de sindicate drept umilitoare.

„Depinde de noi toţi şi depinde de a înţelege situaţia şi contextul în care ne aflăm. (…) Am avut un dialog deschis şi am fost de fiecare dată cât se poate de disponibil pentru ceea ce a însemnat prezentarea reală, onestă a ceea ce poate să ofere Guvernul în acest moment şi i-am rugat, de asemenea, şi îi rog în continuare, fac apel la profesorii noştri, la dascălii noştri, fac apel să înţeleagă, să nu ne împingă să facem aceleaşi greşeli care s-au făcut în aceşti 30 de ani, pentru că ne-am asumat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) să venim cu o nouă lege a salarizării”, a spus Nicolae Ciucă, citat de Agerpres.

Premierul a spus că au fost devansate procedurile pentru elaborarea unei noi legi a salarizării, iar până la 15 iulie proiectul va fi finalizat în guvern, urmând să fie trimis în Parlament pentru dezbateri. Totodată, premierul a mai declarat că nu va promite ceva ce nu se poate realiza şi nu va face ceva ce consideră greşit.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Exit mobile version