Confuzie pe seama ratei de promovare a Bacalaureatului în București. Cele mai noi cifre ale Inspectoratului: Promovare 67,5% / Cel mai slab rezultat – Sectorul 5, cel mai bun – Sectorul 2

Evaluarea Națională 2020

Foto: Pixabay.com

Rata de promovare a Bacalaureatului 2020 în Capitală se ridică la 67,5%, cu 5,38 puncte procentuale mai mică decât anul trecut, potrivit ultimelor date anunțate de Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Din promoția curentă, rata de promovare este de 77,48%, iar din promoțiile anterioare – 20,67%. Anterior, Inspectoratul făcuse publice alte cifre, care la rândul lor erau diferite de cele pe care le anunțase într-o primă fază Ministerul Educației.

Potrivit ultimelor date furnizate de Inspectorat:

Potrivit datelor furnizate inițial de Minister, cea mai bună rată de promovare (promoția curentă) a fost înregistrată în Sectorul 2, iar cea mai slabă – în Sectorul 5:

Anterior, IȘMB furnizase alte cifre privind rata de promovare: 67,46% rata înainte de contestații (în loc de 67,5% în forma finală), din care rata de promovare pentru promoția curentă – 76,08% (față de 77,48% în forma finală). Și acele date difereau de cele anunțate inițial de Ministerul Educației, care menționa dintr-o “eroare” altă rată de promovare pentru promoția curentă, anume 77,48%. Aceasta avea să fie inclusă drept corectă în varianta a 2-a a comunicatului de la Inspectorat.

Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

Rezultatele finale, după contestații, vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Foto: Pixabay.com

Exit mobile version