Continuă manifestațiile în Iran. Studenți de la mai multe universități au ieșit în stradă pentru a protesta față de represaliile poliției

Foto: © Zniehf | Dreamstime.com

Demonstrații au avut loc, sâmbătă, în mai multe universități din Iran pentru a denunța represaliile asupra mișcării de protest declanșată de moartea lui Mahsa Amini arestată de poliția morală în urmă cu 16 zile, conform News.ro, care citează AFP.

De asemenea, în întreaga lume au fost organizate mitinguri de solidaritate cu mișcarea, a cărei represiune a ucis cel puțin 83 de persoane de la moartea ei pe 16 septembrie, la trei zile după arestarea sa pentru încălcarea strictului cod vestimentar al Republicii Islamice, care obligă femeile să poarte vălul.

Puterea, care neagă orice implicare a poliţiei privind moartea tinerei de 22 de ani, a arestat sute de manifestanţi, calificaţi drept „răvăşitori”.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

Foto: © Zniehf | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version