Copiii din România, cei mai expuși riscului de sărăcie și excluziune socială, arată un studiu Eurostat / Aceștia întâmpină dificultăţi în a avea o evoluţie bună la şcoală

Foto: Pexels.com

Aproape un sfert (24,4%) dintre copiii (sub 18 ani) din UE erau expuşi anul trecut riscului de sărăcie şi excluziune socială, comparativ cu 21,1% dintre adulţi (18 ani şi peste), cea mai ridicată pondere a copiilor aflaţi în această situaţie fiind în România (41,5%), Spania (33,4%) şi Bulgaria (33%), arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat), scrie G4Media.ro.

Cea mai scăzută pondere a copiilor supuşi riscului de sărăcie şi excluziune socială se înregistra anul trecut în Slovenia (11%), Finlanda (13,2%) şi Cehia (13,3%).

Copiii care cresc în sărăcie sau excluziune socială întâmpină dificultăţi în a avea o evoluţie bună la şcoală, în a se bucura de o sănătate bună şi în realizarea potenţialului deplin mai târziu în viaţă. De asemenea, ei se confruntă cu un risc mai ridicat de a deveni şomeri, săraci sau excluşi social ca adulţi, potrivit Eurostat.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.
Exit mobile version