Copil de 7 ani, lovit în clasă de tatăl unei colege. Poliția a demarat o anchetă, iar Inspectoratul Școlar Maramureș trimite corpul de control la școală

Foto: © Gan Chaonan - Dreamstime.com

Un elev de 7 ani din Repedea, județul Maramureș, a fost lovit de tatăl unei colege de clasă în timpul orelor. Familia băiatului lovit și conducerea școlii au informat Poliția care a început o anchetă. De asemenea, contactat de Edupedu.ro, inspectorul școlar general Anca Hendea a declarat că va trimite corpul de control al inspectoratului la școală.

„Noi am cerut o notă de relații de la directorul școlii respective și dânsul ne-a relatat că în cursul zilei de ieri, în timpul primei ore de curs, a intrat intempestiv un tătic care a agresat un copil în clasă, i-a aplicat o corecție fizică și apoi s-a aflat că lucrul acesta se datorează unei altercații între băiețelul respectiv și fetița acelui adult. Tăticul a amenințat copilul, s-a creat o situație tensionată, doamna profesoară l-a anunțat pe director, au anunțat împreună poliția, ne-au trimis nouă astăzi informarea și s-a declanșat procedura de verificare, de cercetare. A fost anunțată familia copilului agresat, familia copilului și directorul s-au adresat poliției. Școala asigură paza la intrare cu personalul pe care îl are și există sistem de supraveghere video”, a spus Hendea pentru Edupedu.ro.

Întrebată cum a intrat tatăl respectiv în școală, Hendea a răspuns că „tocmai asta este una dintre întrebările pe care noi le-am adresat domnului director și la care sperăm să obținem un răspuns în cursul zilei de mâine”.

„Domnul director nu ne-a anunțat pe noi, noi am aflat de incident, ne-am autosesizat în secunda respectivă și am declanșat cercetarea să aflăm ce s-a întâmplat. Da, directorul avea obligația să ne informeze, iar noi, în întâlnirile de lucru cu directorii noștri, reiterăm rugămintea de a ne informa de fiecare dată când apare un eveniment.

Întrebată dacă în cazul acesta ISJ trimite un corp de control la școala respectivă, Hedea a răspuns: „Sigur că da, indiscutabil”.

Foto: © Gan ChaonanDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version