Cursurile școlare sunt scurtate vineri și luni, pentru organizarea alegerilor prezidențiale, în 70% din școlile din București – anunț al Inspectoratului Școlar

Învățământul primar

Foto: Pexels.com

Cursurile școlare sunt scurtate vineri și luni, pentru organizarea alegerilor prezidențiale, în 70% din școlile din București, a declarat pentru Edupedu.ro purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Marina Manea. Amintim că duminică, 10 noiembrie 2019, are loc primul tur al alegerilor prezidențiale. Oficialul a afirmat pentru Edupedu.ro că toate școlile din Capitală sunt secții de votare.

70% dintre unitățile de învățământ din București au programul scurtat vineri și luni, pentru că trebuie pregătită logistica necesară alegerilor“, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar București (ISMB).

Marina Manea a precizat, pentru Edupedu.ro, că vor fi scurtate atât orele, cât și pauzele, în 418 școli și grădinițe din București. “Sunt și grădinițe, dar puține comparativ cu școlile“, a adăugat acesta.

Fiecare unitate de învățământ a stabilit, prin Consiliul de Administrație, oportunitatea scurtării programului. Școlile ne-au anunțat pe noi, iar noi am estimat procentul acesta“, a adăugat purtătorul de cuvânt al ISMB.

Întrebată cum vor afla părinții dacă școala copilului se numără printre cele cu program scurt mâine și luni, Marina Manea a declarat pentru Edupedu.ro că “fiecare unitate de învățământ are obligativitatea astăzi să anunțe, prin profesorii diriginți, copiii și părinții acestora cu privire la decizia școlii.

 

Exit mobile version