Curtea de Justiţie a UE condamnă Ungaria pentru legea care a obligat Universitatea Central Europeană, fondată de Soros, să se mute din țară

educația religioasă

Foto: Facebook.com / Orban Viktor

Ungaria, aflată în dispută cu Bruxellesul în legătură cu statul de drept, a fost condamnată marţi de justiţia europeană pentru legea privind universităţile străine, care a constrâns Universitatea Central Europeană (CEU), fondată de George Soros, să îşi mute cea mai mare parte a activităţilor la Viena, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a considerat discriminatorii exigenţele impuse de Budapesta Universităţii Central Europene, fondată de finanţistul american de origine ungară, şi altor universităţi străine. CJUE a cerut Ungariei să respecte regulile europene.

Judecătorii de la Luxemburg au urmat avizul dat de avocatul general la începutul lunii martie. Condiţiile introduse de Ungaria pentru a le permite unităţilor de învăţământ superior să îşi exercite activităţile pe teritoriul său sunt „incompatibile cu dreptul Uniunii”, afirmă instanţa într-un comunicat.

Citește articolul complet pe G4Media.ro

Exit mobile version