Daniel Funeriu, către președintele Iohannis: Schimbați urgent modul de admitere la liceu. Vom produce generații întregi de infirmi intelectual, pentru că nimeni nu va mai dori să fie profesor de fizică, chimie, biologie, istorie, geografie

Daniel Funeriu / Foto: Facebook.com/Daniel Funeriu

Daniel Funeriu / Foto: Facebook.com/Daniel Funeriu

„Din cauză că doar româna și matematica vor fi importante pentru intrarea la liceu, ne îndreptăm către un cataclism educațional. Nimeni nu va mai dori să fie profesor de fizica, chimie, biologie, istorie, geografie și în lipsa profesorilor buni la materii esențiale, vom produce generații întregi de infirmi intelectual”, scrie fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu pe pagina de Facebook, într-o scrisoare deschisă către președintele Iohannis, pe care îl implora să schimbe urgent modul de admitere la liceu.

„Greșeala dumneavoastră are consecințe cataclismice pentru milioane de copii. Reparați-o cât încă mai este posibil! Dacă nu se modifică urgent structura evaluării naționale, vom produce tineri de 15-16 ani roboței de rezolvat probleme la matematică și ingurgitatori de concepte prăfuite și ultracodificate la limba română”, a adăugat  Daniel Funeriu.

În postarea de pe pagina personală de Facebook, unde a publicat scrisoarea deschisă, Daniel Funeriu a etichetat-o pe Carmen Iohannis. 

Redăm scrisoarea fostului ministru al Educației, Daniel Funeriu

„Scrisoare deschisă către președintele României: 

Stimate domnule președinte,

Vă implor să schimbați urgent modul de admitere la liceu. Din cauză că doar româna și matematica vor fi importante pentru intrarea la liceu, ne îndreptăm către un cataclism educațional. Fizica, chimia, biologia, istoria, geografia, artele, limbile străine nu vor mai fi deloc reprezentate în gimnaziu. Nimeni nu va mai dori să fie profesor la aceste materii esențiale pentru că, pur și simplu, copiii și părinții lor nu le vor mai băga în seamă decât pentru obținerea unui biet 5

Domnule președinte,

suntem în fața celei mai mari amenințări din istoria învățământului din România: dacă nu se modifică urgent structura evaluării naționale, care să cuprindă evaluări din toate materiile de mai sus, vom produce în cel mai bun caz tineri de 15-16 ani roboței de rezolvat probleme la matematică și ingurgitatori de concepte prăfuite și ultracodificate la limba română. În cel mai rău caz -din păcate previzibil acum- vom produce, în lipsa profesorilor buni la materii esențiale, generații întregi de infirmi intelectual, și ne vom mira, peste ani, că avem milioane de români fără discernământ și vulnerabili la orice prostie pe care le-o bagă în cap rețelele sociale.

Știu, domnule președinte, că este greu să admiți că ai greșit. Greșeala dumneavoastră are consecințe cataclismice pentru milioane de copii. Reparați-o cât încă mai este posibil!

Daniel Funeriu”

Exit mobile version