DOCUMENT Avocatul Poporului s-a autosesizat și a dispus cercetări preliminare la primăriile de sectoare ale Bucureștiului după fotoreportajul G4Media despre curțile școlilor închise elevilor

Foto: G4Media.ro

Avocatul Poporului a trimis o adresă către toate sectoarele Bucureștiului în care anunță că s-a sesizat din oficiu și a pornit cercetări preliminare privind o posibilă încălcare a Constituției – art 49 privind protecția copiilor și a tinerilor – precum și a legii 8/2023 care, începând din luna mai 2023, le dă elevilor acces liber în curțile școlilor atât în vacanțe cât și după cursuri, în timpul anului școlar, scrie G4Media.ro.

La baza sesizării din oficiu a instituției conduse de Renate Weber stă fotoreportajul G4Media în care timp de o lună (iulie – august 2023) am verificat aleatoriu dacă listele trimise de primăriile de sectoare privind școlile deschise sunt reale.

Din cele aproape 20 de școli vizitate în București, doar în sectorul 6 al Capitalei am găsit din 4 școli, toate deschise și cu panou informativ. În celelalte sectoare 2, 3, 4 și 5, porțile erau închise cu lacătul, deși administrațiile susțineau ori că sunt deschise, ori că sunt în reabilitare, lucru care nu s-a probat. Din cercetarea de pe teren am exclus Sectorul 1 care a refuzat să ne pună la dispoziție o listă de școli, trimițând doar un număr total de unități de învățământ deschise.

Avocatul Poporului Renate Weber a confirmat pentru G4Media că adresa prin care dispune verificări preliminare a fost trimisă tuturor sectoarelor Capitalei.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.
Exit mobile version