DOCUMENT Ministerul Educației a anunțat școlile în seara zilei de salariu, când banii au fost deja virați în conturile oamenilor, că a actualizat aplicația de salarizare și că ar fi reparat o parte din erorile care luau din banii profesorilor și angajaților din Învățământ

Foto: 42651535 | Atm © Keng Po Leung | Dreamstime.com

Vineri seara, după ora 22:00, în ziua când deja au fost plătite salariile din Învățământ, Ministerul Educație a transmis în școli versiunea actualizată a programului de salarizare. Potrivit surselor Edupedu.ro, salariații și-au primit cea mai mare parte din salariile majorate, dar există foarte multe erori ale aplicației care provoacă calcule diferite de salarii de la un caz la altul, majorări care nu sunt cât cele anunțate de oficiali și implicit duc la o neîncredere în sistemul actual de calcul al remunerațiilor.

Documentul care însoțea versiunea cea mai recentă a aplicației EduSal, pe care îl puteți vedea mai jos, trimis în școli pe 14 iulie la ora 22:00, arăta că ar fi fost remediate câteva erori ale aplicației, unele care tăiau din salariile la care profesorii și angajații din școli au dreptul, conform legilor și contractului colectiv de muncă aflat în vigoare.

„Această versiune este pentru acordarea integrală a drepturilor salariale aferente lunii iunie 2023. Pentru corecții la lunile anterioare lunii iunie 2023 vom reveni în timpul cel mai scurt cu o altă versiune de EduSAL”, precizau cei din Ministerul Educației.

Ziua de salariu în Învățământ este de 14 ale lunii, conform unui ordin de ministru al ministrului Finanțelor. Sumele au fost calculate și virate cu versiunea aplicației anterioară acesteia, deci fără aceste „corecții”, conform surselor Edupedu.ro.

Se poate vedea în caseta cu informații a documentelor aplicației EduSAL că acestea au fost create vineri seara, pe 14 iulie 2023, la ora 20:33.

Concret, ar fi vorba despre următoarele actualizări făcute după plata salariilor:

Foto: 42651535 | Atm © Keng Po Leung | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version