DOCUMENT Programul electoral pe Educație lansat de Dan Barna, pentru prezidențiale: Educația va primi 6% din PIB “până la finalul mandatului”, trebuie să ne plătim profesorii așa cum plătim medicii sau magistrații

Foto: Facebook/ Dan Barna

“Până la finalul mandatului meu de președinte, Educația va primi 6% din PIB”, spune Dan Barna, în broșura-program lansată astăzi de candidatul USR PLUS la prezidențiale. “Inspectoratele școlare sunt instituții retrograde”, afirmă candidatul la prezidențiale, care anunță că susține “transferul puterii de decizie de la inspectoratele școlare către nivelul școlii”. De remarcat că Cercetarea nu este un domeniu abordat în mod special de Barna în programul său de candidatură, așa cum sunt Educația, Sănătatea, Infrastructura, Economia sau Mediul.

“Educația este prea importantă pentru a fi organizată sub forma unui monopol: părinții trebuie să aibă dreptul să aleagă școala copiilor lor”, mai spune Dan Barna, care în primele pagini ale programului său de candidatură se prezintă astfel: “Am lucrat o viață în privat și înțeleg ce înseamnă să fii responsabil de oameni, de bugete și de rezultatele muncii tale. Voi fi președintele care va reforma România. Acesta este angajamentul meu.”

Obiectivele pentru Educație anunțate de candidatul USR PLUS la președinție, Dan Barna:
Vezi aici programul electoral lansat de Dan Barna:

Proiectul de președinte al …

Exit mobile version