DOCUMENTE Cererea tip pentru înscriere la grădiniță 2022 și actele necesare. În județul Ilfov, inspectoratul cere adeverință cu veniturile familiei / Pe 16 mai încep reînscrierile la grădiniță

Foto: Pixabay.com

Luni, 16 mai încep reînscrierile la grădiniță în toată țara pentru copiii care frecventează grupa mijlocie sau mare, iar pe 30 mai începe a doua etapă pentru copiii care sunt înscriși la grupa mică. Inspectoratele județene București și Ilfov au transmis note către unitățile de învățământ din județ cu informații despre înscriere, cererea tip și actele necesare.

Prima etapă de înscriere a nou-veniților, în general copii de grupa mică are loc în perioada 30 mai-15 iunie 2022, potrivit Inspectoratului Școlar București. Dosarele se colectează până în data de 10 iunie 2022. Între 14 iunie-15 iunie se procesează solicitările. Până în data de 27 mai, unitățile de învățământ au obligația de a afișa numărul de locuri disponibile la avizier în loc vizibil și pe site, dacă este cazul.

A doua etapă pentru nou veniți are loc în perioada 16-24 iunie. Reînscrierile, pentru grupele mari și mijlocii încep din 30 mai, în București.

În București, documentele se pot trimite fie prin fax, fie prin e-mail, potrivit note ISMB.

„Etapa de validare afișelor și de completare a dosarelor cu documentele necesare se va desfășura la momentul comunicării de către unitatea de învățământ, pe zile și intervale orare, în ordinea în care cererile au fost introduse în aplicație, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție. Comunicarea va fi postată la sediul unităţii de învăţământ, la loc vizibil şi va fi postată pe site-ul acesteia (dacă există)”.

De precizat, în județul Ilfov, părintele/tutorele/reprezentantul legal completează / îşi exprimă maxim trei opţiuni pentru unităţi de învăţământ în care există locuri disponibile. Acest lucru e valabil pentru grădinițele din județul Ilfov.

De remarcat, în județul Ilfov, se cere adeverință cu veniturile familiei la înscrierea copilului la grădiniță în cazul în care e program prelungit. Inspectoratul din București cere doar adeverință care atestă că părintele e salariat.

În situația în care într-o unitate de învățământ numărul cererilor de înscriere a copiilor în învățământul preșcolar, primită de la părinți, este mai mare decât numărul de locuri libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale și criterii de departajare specifice.

Criteriile generale de departajare sunt următoarele și presupun existența:
Cerere tip de înscriere pentru grădiniță, în București
Cerere tip de reînscriere pentru grădiniță, în București
Declarație acord
Nota de informare privind înscrierea la grădiniță din județul Ilfov. Cererea tip și acordul sunt pe ultimele 2 pagini.
 Nota de informare privind înscrierea la grădiniță în București
Exit mobile version