Documente utile: Cererile-tip pentru înscrierea la clasa pregătitoare 2020

Scădere dramatică a numărului copiilor de grădiniță

Foto: Pexels.com

Trei tipuri de cereri au fost publicate în Monitorul Oficial pentru înscrierea la clasa pregătitoare. Acestea sunt în anexele 2, 3 și 4 din Ordinul 4.244/2020 și pot fi descărcate ca documente pdf de mai jos pentru a putea fi completate de către părinți.

Prima cerere, cea din Anexa 2 este o cerere tip pentru obținerea recomandării de înscriere în clasa pregătitoare și se adresează școlii, fie online fie fizic, la sediul acesteia. Descarcă modelul de cerere pentru clasa pregătitoare 2020

A doua cerere, cea din Anexa 3, este cererea tip adresată centrelor de evaluare CMBRAE/CJRAE pentru copiii care au revenit din străinătate sau care nu au frecventat gărdinița, aceasta se poate depune online. Descarcă modelul de cerere pentru clasa pregătitoare 2020.

A treia cerere este cea din Anexa 4, o declarație-tip pe proprie răspundere, cu privire la veridicitatea informațiilor introduse în cerere, respectiv recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare. Se poate depune online împreună cu celelelalte documente. Descarcă modelul de cerere pentru clasa pregătitoare 2020.

Înscrierea este explicată aici, schematic:

Foto: Ministerul Educației
Exit mobile version