Două dezinfectări ale mâinilor la întoarcerea acasă a elevilor, una după descălțare și alta după dezbrăcarea de hainele de școală – sfaturi pentru elevi și părinți de la Grupul de Comunicare Strategică

Foto: INQUAM Photos / George Calin

Grupul de Comunicare Strategică transmite un set de sfaturi pentru începrea anului școlar, iar unul dintre acestea prevede două dezinfectări ale mâinilor la întoarcerea acasă a elevilor de la școală, una după descălțare și alta după dezbrăcarea de hainele cu care a fost la cursuri. Măsurile de igienă vizează și purtarea măștii, dar există și sfaturi pentru momentele din recreația sau aer liber, în care elevii nu au mască – atunci distanțarea mai mare este măsura recomandată, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.

Redăm cimunicatul GCS:

“Grupul de Comunicare Strategică prezintă o serie de reguli și recomandări de conduită sanitară pe care elevii trebuie să le aibă în vedere odată cu începerea anului școlar pentru a preveni răspândirea noului coronavirus (COVID-19):

3 lucruri ne țin în siguranță pe noi, dar și pe ceilalți, în orice situație am fi: 

Tinerii sunt afectați într-o mai mică măsură în cazul infectării cu noul coronavirus (COVID-19), DAR ei pot răspândi virusul, chiar fără să-și dea seama, către persoanele vârstnice și/sau cu boli cronice (ex: părinți, bunici, profesori, persoane cu deficiențe imunologice) în cazul cărora infectarea poate avea consecințe extrem de grave. 

Momente cheie pentru elevi în afara orelor: 

Interacțiunea cu persoane vârstnice. Persoanele în vârstă sunt vulnerabile în fața noului coronavirus, în multe cazuri infectarea fiindu-le fatală. Este motivul pentru care trebuie protejate cu prioritate, prin evitarea contactului direct (ex: îmbrățișări) și prin menținerea distanței fizice de 1,5 metri. În cazul în care vă întâlniți cu persoane vârstnice, și nu puteți păstra distanța de siguranță, este recomandată purtarea măștii.”

Foto: INQUAM Photos / George Calin

Exit mobile version