Două școli de agenți de poliție funcționează în continuare cu prezență fizică, deși e vacanță, pentru că nu au primit încă niciun ordin privind oprirea cursurilor, pe filiera Ministerului Afacerilor Interne

Foto: Anamaria Toma - Agerpres Foto

Două școli de agenți de poliție, cu statut de școli postliceale de stat, care ar fi trebuit să fie în vacanță începând de luni, continuă școala online deoarece nu au primit încă o decizie privind închiderea de la structurile Ministerului Afacerilor Interne de care depind, după cum au declarat luni, pentru Edupedu.ro, purtătorii de cuvânt ai celor două instituții. Este vorba despre Școala de agenți de poliție “Vasile Lascăr” din Câmpina și Școala de pregătire a agenților poliției de frontieră “Avram Iancu” Oradea. Acestea au funcționat, luni, iar până la ordine venite pe structura MAI vor continua să funcționeze cu predare față în față deși Ordinul de ministru prevede vacanță inclusiv pentru postliceale.

Ordinul ministrului Educației de vineri prevede, la art. 1, că “Prin derogare de la prevederile Ordinului ministrului educației nr. 3.243/2021 privind structura anului școlar 2021-2022 (…), în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie 2021, preșcolarii și elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal de stat sunt în vacanță”.

Cel puțin cele două școli postliceale menționate au continuat, însă, activitățile, în așteptarea unor decizii din partea IGPR – în cazul Școlii din Câmpina, respectiv din partea MAI – în cazul școlii din Oradea, după cum au declarat pentru Edupedu.ro purtătorii de cuvânt ai celor două instituții. Iar reprezentantul școlii din Oradea, Eugen Micheș, a afirmat că situația s-ar regăsi în toate unitățile de profil ale MAI, deoarece “ori suntem toți la școală, ori toți în vacanță”.

Comisar-șef Beatrice Melincianu, purtător șef al școlii din Câmpina, a precizat că situația este complicată, având în vedere structura și programa unităților de acest tip. La Câmpina, de exemplu, acum a fost admitere, iar cei admiși ar urma să înceapă pe 22 noiembrie, în timp ce alt grup urmează să termine pe 25 martie. O situație similară este și la Oradea.

Reprezentanții ambilor școli au precizat că, în cadrul acestora, cursanții învață în regim închis, de cămin + școală. Iar “dacă s-ar întrerupe școala pe o perioadă de timp, ar însemna o reorganizare a orelor care sunt prevăzute în programa școlară și nu știu dacă fizic mai pot fi recuperate”, după cum a spus Beatrice Melincianu.

Comisar-șef Beatrice Melincianu – purtător de cuvânt la Școala de agenți de Poliție Vasile Lascăr Câmpina:
Comisar Eugen Micheș, purtător de cuvânt – Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră “Avram Iancu” Oradea:
Autoritățile au insistat pe închiderea tuturor școlilor

Pe lângă ordinul de ministru care a decis, vineri, vacanță pentru toate școlile din sistemul de stat, autoritățile centrale, inclusiv președintele Klaus Iohannis și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, au vorbit despre închideri pentru “toți” din învățământ.

Klaus Iohannis, Președintele României:

„Este evident că școlile sunt puternic afectate și prin elevii care sunt infectați, dar și prin personal – profesorii, învățătorii care se îmbolnăvesc.

În mod normal, începând de luni, deci de săptămâna viitoare, de luni, ar fi vacanță pentru cei mici. S-a decis azi ca această vacanță să fie valabilă nu numai pentru ciclul primar, ci și pentru gimnaziu și liceu pentru două săptămâni. Deci începând de luni este vacanță școlară”.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență:

„S-a abilitat Ministerul Educației să emită ordinul pentru introducerea vacanței pe 14 zile în tot sistemul școlar. Aici vorbim inclusiv de afterschool-uri, care sunt menționate în hotărârea de guvern, și rămâne doar la nivelul de creșe, ele sunt singurele care vor rămâne deschise. Da, se aplică la toți regula și va fi comunicat acest lucru la toată lumea”.

Exit mobile version