E momentul ca România să măsoare pierderile de învățare acumulate de elevi în pandemie și să accelereze recuperarea învățării, e nevoie de acțiuni integrate – expert în educație al Băncii Mondiale

Foto: © Oksun70 | Dreamstime.com

“Poate că e momentul ca România să măsoare pierderile de învățare pe care le-au acumulat elevii în timpul pandemiei și să asigure o recuperare a învățării într-un ritm mai accelerat. Granturile sunt suficiente pentru a acoperi acțiunile de la nivelul școlilor, respectiv universităților, dar trebuie cuplate cu activități la nivel sistemic”, scrie, într-un comentariu publicat pe site-ul proiectului ROSE, Alina Sava, senior education specialist în cadrul Băncii Mondiale, care atrage atenția asupra efectelor negative majore ale crizei Covid-19 asupra unui sistem de educație afectat deja de crize multiple. 

“Aceste acțiuni trebuie integrate și trebuie în primul rând să fie în sprijinul profesorilor”, scrie ea în materialul citat. Și continuă: “Pentru a veni în sprijinul profesorilor se impune o reforma curriculară, o instruire consistentă a profesorilor inclusiv prin mentorat și coaching, un sprijin mai mare prin mai mult personal administrativ care să preia din sarcini, o regândire a evaluării astfel încât examenul de bacalaureat să devină o evaluare standardizată și comparabilă de la un an la altul”.

Comentariul său – integral aici – face parte dintr-o serie de articole pe tema școlii în pandemie, serie găzduită pe site-ul ROSE – proiectul finanțat de Banca Internațională de Reconstrucție și Dezvoltare, ce vizează reducerea abandonului școlar și creșterea ratei de promovare la Bacalaureat.

Alina Sava reia punctele de vedere transmise de Banca Mondială pe parcursul lui 2021, pe baza propriilor evaluări ale instituției cu privire la efectele pandemiei Covid-19 în educație. Ea arată, între altele:

Foto: © Oksun70 | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Citește și:
INTERVIU Fadia Saadah, director în cadrul Băncii Mondiale: Să se facă tot posibilul pentru deschiderea școlilor / Criza Covid-19 din educație ar putea crește cu până la 10% rata analfabetismului funcțional în rândul elevilor din România și să producă pierderi economice anuale de până la 1,4 miliarde de dolari
Exit mobile version