Educația economică în Polonia: Afacerile și managementul – o nouă materie ce va înlocui Introducerea în antreprenoriat și va putea fi inclusă în examenul de final de liceu

Foto: Pixabay.com

Polonia a decis să extindă cursurile dedicate afacerilor, la nivelul învățământului secundar, începând din 2023, pe baza unui curriculum ce va fi stabilit împreună cu reprezentanți ai comunității de afaceri, potrivit unei prezentări a proiectului, făcută pe platforma europeană Eurydice.

Noua materie va fi introdusă în anul școlar care începe în septembrie 2023, iar elevii o vor putea alege ca materie pentru Matura (echivalentul polonez al Bacalaureatului) din 2027. “Afaceri și management” înlocuiește actuala materie “Introducere în antreprenoriat”, predată în învățământul secundar, dar preia mare parte din conținutul acesteia și îl extinde cu elemente noi.

Potrivit prezentării făcute de Ministerul polonez al Educației și Științei, introducerea noii materii pentru Matura vine ca răspuns la nevoile și cererea din mediile academice și de afaceri.

Actualele materiale didactice vor fi extinse pentru a introduce, în predarea acestei materii, noi tehnologii și instrumente digitale.

Citește și:
OFICIAL Legea care prevede că educația financiară și cea juridică devin competențe obligatorii, nu discipline de sine stătătoare, publicată în Monitorul Oficial
Exit mobile version