Măsurile pentru copii și părinți propuse în programul de guvernare “Economie și fiscalitate” al PSD, pentru alegerile parlamentare

Promisiunile PSD pentru parinti si elevi / Programul de guvernare PSD 2021-2024

Bani pentru elevi și părinți sau alte promisiuni financiare, în programul de guvernare pe care îl promite PSD pentru 2021-2024, în cazul în care va prelua puterea după apropiatele alegeri generale. Documentul prezentat miercuri, într-o conferință de presă susținută de prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu, a fost despre măsuri pe Economie și fiscalitate, fără să spună nimic despre școala în pandemie, despre reforme, despre nevoile profesorilor și elevilor, dar menționează stimulente pentru elevi, impozitare 0 pentru părinții cu venituri mici, indemnizații, vouchere și subvenții pentru credite.

Documentul prezentat azi, în cele 32 de pagini ale sale, nu oferă niciun detaliu despre planurile pentru diversele domenii ce intră în atributele guvernării – educație, sănătate, justiție etc – și nu face nicio referire la efectele pandemiei. Totul este legat de împărțit – sau “investit”, cum scrie în material – bani și locuri de muncă.

Școala e atinsă sumar la capitolul “Stimulente financiare pentru salariații cu copii”. Acestea prevăd:

Acestor prevederi, la același capitol, li se adaugă alte câteva promisiuni pentru părinți:

Același document mai prevede impozit zero pentru salariații cu venituri mici, cu praguri ce cresc pe măsură ce angajatul are mai mulți copii.

Și pe o altă pagină educația mai apare, alături de alte nouă domenii, de la energie și culte la salubrizare, ca destinație pentru bani din Fondul Național de Dezvoltare Locală, pentru care PSD menționază în total alocări sau împrumuturi de 3 miliarde anual.

Sorin Grindeanu a menționat, în conferința de miercuri, că diversele grupuri de lucru din partid vor veni cu detalii despre ce-și propune guvernarea PSD în fiecare domeniu în parte.

Vezi alte promisiuni ale PSD, incluse în programul de guvernare prezentat azi

Citește și: Moțiunea PSD împotriva guvernului PNL, despre educație: “Nu s-a făcut nimic”, plus comentarii la adresa președintelui / Soluțiile PSD: Teleșcoala, condiții sigure și acces echitabil

Exit mobile version