Educația românească ar trebui să fie prioritate-cheie pentru forțele politice / Toate partidele ar trebui să susțină “mult mai larg” reforma profundă în domeniu – reprezentanți ai Comisiei Europene și Unicef

Foto: Pixabay.com


O reformă profundă în educație, care depinde de următorul guvern, ar avea nevoie de o susținere “mult mai largă” din partea partidelor politice, a arătat Istvan Jakab, șeful interimar al Reprezentanței Comisiei Europene în România, în cadrul unei conferințe desfășurate miercuri. Și Pieter Bult, reprezentant UNICEF în România, a transmis cu aceeași ocazie că educația ar trebui să fie o prioritate-cheie pentru partidele politice, având în vedere sărăcia cu care se confruntă mulți elevi și calitatea în scădere a învățământului.

Istvan Jakab a arătat, la conferința “Vreau la școală! Despre nevoia de educație incluzivă și de calitate”, că România ar trebui să folosească sursele europene de finanțare pentru educație, în momentul în care trebuie să recurgă la reformă în domeniu. El a spus, potrivit Agerpres:

La rândul său, Pieter Bult, reprezentant UNICEF în România, a spus că educația trebuie să fie o prioritate-cheie pentru partide “în această perioadă, în special”. El a apreciat, făcând trimitere la rezultatele PISA 2018, că lucrurile s-au “înrăutățit”, iar investițiile în educația primară sunt “mult sub ceea ce ar trebui”. Pieter Bult, citat de Agerpres:

Conferința a fost organizată de Digi24, Fundaţia Agenţia de Dezvoltare comunitară “Împreună”, Reprezentanţa Comisiei Europene în România, INSCHOOL – proiectul comun al Uniunii Europene şi Consiliului Europei, Universitatea din Bucureşti şi Administraţia Prezidenţială.

Exit mobile version