Elevii care au aflat azi notele de la Bacalaureat 2021, încurajați de ministrul Educației să depună contestație: Categoric da! Mă aștept să existe diferențe mai mari între note ca la Evaluarea Națională

Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com

Elevii care au aflat azi notele de la Bacalaureat 2021 sunt încurajați de ministrul Educației să depună contestație. Întrebat, într-o intervenție la Digi24, dacă îi încurajează pe absolvenții de liceu care au susținut Bacalaureatul să depună contestații, Cîmpeanu a spus “categoric da!”.

Cîmpeanu a spus că se așteaptă la mai multe contestații față de cele care au fost la Evaluarea Națională, dar și să existe diferențe mai mari între notele după contestații și cele dinainte.

Sorin Cîmpeanu: “Da, mă aștept mai mult decât la Evaluarea Națională să existe contestații și să existe diferențe la contestații, pentru că spre deosebire de Evaluare Națională, la Bacalaureat modul de organizare s-a schimbat mult prea puțin. Adică la Bacalaureat nu am avut un sistem prin care să putem elimina subiectivismul evaluării.”

Moderator: Îi încurajați pe elevi să depună contestații?

Sorin Cîmpeanu: “Categoric da! Toți cei care se consideră îndreptățit să conteste o vor face, este dreptul fiecăruia”.

Cîmpeanu a mai spus că media de anul acesta a tuturor lucrărilor a fost de 8,05, mai mare față de anul trecut, când a fost 7,81.

“Nu mă îngrijorează că au fost mai puține note de 10 ca anii trecuți pentru că din această perspectivă subiectele de la Bacalaureat anul acesta au fost foarte corect concepute, în așa fel încât au fost subiecte pentru limita de jos, și pentru nivel mediu și subiecte de departajare pentru candidații care au dorit să fie cu nota maximă.

Media tuturor notelor este anul acesta 8,05, anul trecut am avut 7,81″.

Reamintim că se pot depune contestații atât fizic, la școală, cât și online, pe email, luni până la ora 18:00. Vezi Contestație pentru Bacalaureat 2021 – model de cerere / Nota poate crește sau scădea în urma recorectării

Foto: Business photo created by katemangostar – www.freepik.com

Exit mobile version