Euronews va lansa un canal TV de știri în România în colaborare cu Politehnica București. Mihnea Costoiu, rectorul UPB: Va fi un canal axat pe valorile și tematicile europene, vrem să fie operațional până la finalul anului cu circa 100 de angajați

Foto: Euronews România

Canalul de știri pan-european Euronews și Universitatea Politehnica din București (UPB) au semnat un parteneriat pentru a lansa Euronews Romania, un canal TVR de știri nou, independent, potrivit unor comunicate ale celor două instituții.

Euronews România este primul proiect de acest tip lansat în Uniunea Europeană și va fi construit pe baza unei televiziuni deja existente: UPB Sigma TV. Euronews România este filiala mărcii Euronews, care va livra știri locale, regionale, naționale și internaționale prin TV și platforme digitale.

Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnice București, a declarat pentru G4Media.ro că noul canal ”se va axa pe tematicile și valorile europene”, iar ca orizont de timp pentru operaționalizare – inclusiv obținerea licenței CNA – a fixat finalul acestui an.

De ce s-a implicat Politehnica București într-un proiect media pe o piața pe care există deja cinci televiziuni naționale de știri? ”Pentru că e timpul ca la 30 de ani de la Revoluție să avem un canal de știri care să reflecte realitatea europeană și tendințele din UE, valorile democratice și europene. Respect toate televiziunile de știri existente, dar cred că este loc pentru un post independent, racordat la valorile etice ale Euronews”, a spus Costoiu.

Citește mai mult pe G4Media.ro
Exit mobile version