Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Evaluarea Naţională 2020 – Înscrierea candidaţilor

2 iunie - 5 iunie

Examenul naţional de Evaluarea Naţională pentru absolvenţii de clasa a VIII-a începe cu etapa înscrierii candidaţilor. La fel ca anul trecut şi în acest an înscrierile sunt automat făcute de către şcoală pentru toţi absolvenţii, nefiind necesară vreo cerere din partea părinţilor ori a elevilor, potrivit metodologiei publicate în Monitorul Oficial.

Etapa înscrierilor se desfăşoară între 2 şi 5 iunie 2020.

Contestaţiile vor putea fi depuse online:

Monica Anisie, ministrul Educaţiei: „Am spus de la început că nu sunt modificări la calendarul pentru Evaluarea Națională. Evaluarea începe pe data de 15 iunie cu proba de limba și literatura română. Singura modificare prevăzută în calendarul de Evaluare Națională este cea referitoare la perioada de contestații. Dacă în vechiul calendar era prevăzută o perioadă de câteva ore pentru depunerea contestațiilor, am lăsat pentru contestații o perioadă mai lungă de timp, adică aproape două zile”, a mai spus Anisie.

”Asta pentru a veni în sprijinul părinților și elevilor care ar putea să depună această contestație fie în format online, deci o pot trimite pe mail, fie o pot depune fizic la secretariatul unității de învățământ”, potrivit ministrului.

Detalii

Începere:
2 iunie
Se termină:
5 iunie
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
, ,
Sit web:
https://www.edupedu.ro/category/evaluare-nationala/

Organizator

Ministerul Educaţiei şi Cercetării
Sit web:
www.edu.ro