Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Evaluarea Naţională – Depunerea contestaţiilor

22 iunie 2020 între 16:00 - 23 iunie 2020 între 12:00

Contestații BAC

După afişarea rezultatelor de la Evaluarea Naţională, candidaţii nemulţumiţi de notele primite pot face constestaţii. Sesiunea se deschide la ora 16 pe 22 iunie şi durează până pe 23 iunie la ora 12.

Noutatea acestui an consta în depunerea acestor contestaţii şi online, potrivit regulilor modificate de Ministerul Educaţiei.

Candidații care depun sau transmit prin mijloace electronice contestații completează, semnează și depun sau transmit prin mijloace electronice o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. În cazul candidatului minor, declarația-tip este semnată și de către părinții sau reprezentanții legali ai acestuia, prevede OMEN 4.248 din 13-05-2020.

Media obținută la Evaluarea Naţională de la finalul clasei a VIII-a este un criteriu esențial pentru admiterea în învățământul liceal.

Elevii aflați în izolare/confirmați pozitiv «COVID-19» susțin probele de evaluare națională pentru absolvenții clasei a VIII-a conform unei proceduri speciale elaborate de Ministerul Educației și Cercetării.

Pentru elevii care solicită și primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naționale de Organizare a Evaluării Naționale de susținere a probelor cu subiectul de rezervă se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în Calendarul de desfășurare a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2019-2020.

Foto: pexels.com

Detalii

Începe:
22 iunie 2020 între 16:00
Se termină:
23 iunie 2020 între 12:00
Eveniment Category:
Etichete Eveniment:
, ,
Site web:
https://www.edupedu.ro/category/evaluare-nationala/

Loc de desfășurare

Şcoală
România

Organizator

Ministerul Educaţiei şi Cercetării
Site web:
www.edu.ro