Expertizarea tehnică pentru încadrarea în clase de risc seismic a școlilor construite înainte de 1978 și care prezintă “vizual” probleme trebuie să înceapă până la 1 ianuarie 2024 – proiect de lege

Foto: © Belish | Dreamstime.com

Procedurile de expertizare tehnică necesare pentru a încadra în clasă de risc seismic unitățile de învățământ construite înainte de 1978 și care prezintă semne că e nevoie de o expertizare a structurii de rezistență trebuie să înceapă până la 1 ianuarie 2024, potrivit unui proiect de lege. Documentul, aflat pe masa ședinței de miercuri a guvernului, prevede că expertizele tehnice trebuie finalizate până la 1 iunie 2025.

Proiectul prevede că expertizarea va fi realizată de către experți tehnici atestați pentru cerința rezistență mecanică și stabilitate. Expertizarea va fi inițiată pentru clădirile în cazul cărora “evaluarea vizuală rapidă recomandă efectuarea expertizei tehnice pentru structura de rezistență”.

Astfel, proiectul Legii privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al clădirilor prevede, la Art. 4:

Clasele de risc seismic definite în proiectul de lege:

Proiectul de lege integral poate fi consultat aici.

Foto: © Belish | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version