Fetiță de 13 ani, fără boli și nevaccinată, moartă de Covid / Medicul Mihai Craiu: Nu există un risc suplimentar la copii față de adulți, ba din contră. Nu trebuie să facem dintr-un caz singular, despre care nu știm totul, o știre de panică

Foto: Pixabay.com


O fetiță de 13 ani din Bacău, fără comorbidități și nevaccinată, a murit de Covid, potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS). Ea se numără printre cei 365 de pacienți cu covid morți în ultimele 24 de ore în toată țara, transmite G4Media.ro.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.828 cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus, după realizarea a peste 67.000 de teste.

Medicul pediatru Mihai Craiu a declarat pentru Digi24 că “nu există un risc suplimentar la copii față de adulți, ba din contră. Să ne uităm că în România sunt spitalizați sub 500 de copii, din care 38 la ATI și sunt mii de adulți. Nu trebuie să facem dintr-un caz singular, de care nu știm totul, o știre de panică”.

Medicul a avertizat că autotratamentul este periculos, “pentru că în momentul în care luăm un medicament apar și posibile efecte adverse în funcție de starea noastră anterioară de sănătate și de interacțiunile medicamentoase ale medicamentelor multiple luate toate o dată”.

Exit mobile version