Fostul ministru al Educației, Monica Anisie, aleasă vicepreședinte pentru diaspora la congresul PNL. Actualul ministru, Sorin Cîmpeanu – vicepreședinte pe Educație

Foto: Grigore Popescu - Agerpres Foto

La alegerile din PNL au fost stabilite duminică portofoliile conducerii partidului, în afară de cel de președinte, stabilit sâmbătă. Potrivit informațiilor G4Media.ro, actualul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, și fostul ministru al Educației, Monica Anisie, au fost în aceeași echipă, cea a lui Florin Cîțu.

Astfel, potrivit G4Media.ro, Sorin Cîmpeanu a fost votat vicepreședinte pentru domeniul „Educație și cercetare”, având-o contracandidat din aripa Orban pe Rodica-Luminița Barcari, fost secretar de stat în Ministerul Educației în mandatul Monicăi Anisie.

Fostul ministru, Monica Anisie, a fost aleasă vicepreședinte la „Comisia pentru românii de pretutindeni”, potrivit sursei citate. Contracandidatul său din echipa Orban a fost Valentin-Ilie Făgărășian.

Potrivit unei postări pe Facebook a acesteia, „în calitate de membru al Comisiei pentru comunitățile de români din afara țării, din Senat, am avut ocazia de a mă familiariza deja cu problemele întâmpinate de aceștia. Un exemplu elocvent în acest sens, implicarea mea în problematica dobândirii cetățeniei române, ca urmare a sesizărilor primite din partea Comunității Românești din Basarabia”, scrie Anisie.

Noul președinte al PNL a fost ales Florin Cîțu, actual premier.

Exit mobile version