FOTO și VIDEO Proteste ale angajaților din Educație, organizate în județele Brașov și Timiș

Foto: FSE Spiru Haret

Mai mulți angajați din învățământ au protestat joi, 23 martie, în județele Brașov și Timiș, pentru majorarea salariilor, potrivit Federației Sindicatelor din Educație (FSE) „Spiru Haret”. Peste 250 de membri ai Sindicatului Independent al Învățământului Preuniversitar Timiș au pichetat sediul Prefecturii Timiș.

Edupedu.ro a scris marți, 22 martie, că sindicatele din educație continuă protestele în mai multe județe din țară.

Foto de la protestul din Timiș:

Foto: FSE Spiru Haret
Foto: FSE Spiru Haret
Foto: FSE Spiru Haret

Video de la protestul din Brașov:

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2023/03/protest.mp4

În această dimineață, la Școala Gimnazială „Horea, Cloşca şi Crişan” Brad, județul Hunedoara, a avut loc un protest spontan.

Solicitările FSLI şi FSE „Spiru Haret” către Guvernul României:

Informații de context

Sindicatele din învățământ încep protestele de stradă, etape obligatorii pentru declanșarea grevei generale, anunțată pentru finalul lunii mai. Prima pichetare a avut loc la Iași, pe 2 martie, anunțau aceleași organizații ale profesorilor pe 28 februarie.

O săptămână mai târziu, la finalul lunii februarie, sindicatele profesorilor au amenințat cu greva generală, ca reacție la declarațiile ministrului Ligia Deca de eliminare a salarizării din proiectul legii educației. Ele cereau plata suplimentară a echipelor din școli care lucrează pe proiecte europene și alte 8 măsuri „de urgență”

Exit mobile version