Franța a redeschis școlile primare și se pregătește să le redeschidă și pe celelalte, în pofida numărului mare de bolnavi Covid-19. Ce măsuri ia în acest sens

Emmanuel Macron participa la reluarea cursurilor, la o scoala de langa Paris / Sursa: Captura Facebook - Emmanuel Macron

Școlile primare și unitățile de învățământ preșcolar din Franța s-au redeschis, luni, după trei săptămâni cât au stat închise, ca măsură extremă luată de autorități în combaterea pandemiei Covid-19. Associated Press notează că măsura redeschiderii a fost luată ca prim pas într-un proces de ieșire din carantina extinsă, într-un moment în care numărul de pacienți Covid-19 internați în secțiile ATI a atins cel mai ridicat nivel din primăvara anului trecut încoace.

Potrivit AP, măsura redeschiderii a fost luată în contextul în care numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a început să scadă. Momentul a fost marcat inclusiv de o vizită a președintelui Emmanuel Macron la o școală din sudul Parisului, unde șeful statului francez a promis o reluare treptată, dar foarte lentă a activităților.

Toți profesorii și angajații școlilor vor primi câte două teste pe care să și le poată facă singuri, acasă, săptămânal. Elevii de gimnaziu și de liceu vor reveni la școală din 3 mai, aceștia din urmă putând să-și facă teste săptămânal, la școală, din momentul revenirii. Mai multe teste vor fi disponibile, în timp, pentru elevii de vârste mai mici.

Planul este ca, de săptămâna viitoare, să fie ridicate și restricțiile privind călătoriile interne, iar de la mijlocul lunii mai să fie redeschise magazinele, unele instituții culturale și terasele, momentan urmând să fie menținute restricțiile de circulație seara și noaptea.

Până acum, peste 14 milioane de francezi au primit cel puțin o doză de vaccin (circa 26% din populația adultă). 

Foto: Captura Facebook / Emmanuel Macron – Emmanuel Macron participă la reluarea cursurilor, la o școală de lângă Paris

Exit mobile version