Franța intră în lockdown începând de vineri. Școlile, liceele și creșele rămân deschise, “pentru că niciun copil nu trebuie privat de contactul cu sistemul școlar”

Emmanuel Macron / Foto: Captura Facebook.com

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat miercuri seara, că este extrem de necesar ca Franța să intre din nou în carantină, pentru ca sistemul sanitar să nu ajungă în colaps. Noile măsuri vor intra în vigoare chiar de vineri, 30 octombrie

Creșele, școlile, liceele și colegiile rămân deschise.

Față de primul lockdown din primăvară vor exista unele schimbări, a arătat Macrone. Creșele, școlile, colegiile vor rămâne deschise „pentru că niciun copil nu trebuie privat de contactul cu sistemul școlar”. „Unele reguli se vor schimba. Copiii noștri nu pot fi privați de contactul cu sistemul școlar. Creșele, școlile, colegiile și liceele vor rămâne deschise, evident, prin respectarea unor protocoale de sănătate mai stricte”, a spus Macron.

În schimb, Universitățile se vor închide, iar cursurile se vor desfășura online.

Amintim că în privința școlilor circulaseră în prealabil două variante de lucru – aceea ca ele să rămână deschise integral, respectiv să se închidă doar liceele și, eventual, gimnaziile, iar școlile primare și grădinițele să nu fie afectate.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Exit mobile version