Google finanțează cu 200.000 de dolari un ONG românesc pentru programe de siguranță online adresate profesorilor și elevilor

Photo by Drew Rae from Pexels

Google va acorda o finanțare de 200.000 de dolari către ONG-ul românesc Adfaber, pentru a derula programe de siguranță online și activități conexe pentru profesori și copii, „cu scopul de a ajuta elevii români să devină cetățeni online conștienți și responsabili”, potrivit unui comunicat de presă.

Proiectul finanțat prin divizia de proiecte filantropie a Google, Google.org, se va derula timp de un an. Adfaber – organizație ce are ca misiune încurajarea programării, educației digitale și adopția tehnologiilor în rândul copiilor – va realiza și oferi copiilor cu vârste între 7 și 15 ani programe educaționale despre siguranța online, prin formarea profesorilor și sprijinirea lor pentru a-i pregăti pe elevi.

Adfaber va furniza materialele educaționale și suportul pedagogic. Acestea includ scenarii de lecție, training online și cursuri de pregătire față în față cu profesorii.

Foto: Pexels

Exit mobile version