Gradul didactic II se obține cu o probă scrisă și doua inspecții, OUG adoptat de Guvern

Foto: Pexels.com

Codiițiile de obținere a gradului didactic II au fost modificate din nou prin OUG de către Guvern în această seară, după ce fuseseră modificate prin OUG 58/2020 pe 24 aprilie. Potrivit documentului obținut de Edupedu.ro, este vorba despre susținerea unei probe scrise și eliminarea probei orale.

Ministerul Educației anunță că gradul didactic II se obține de către personalul didactic de predare cu o vechime la catedră de cel puțin patru ani de la obținerea definitivării în învățământ, prin promovarea probelor:

Ce prevede OUG nouă în legătură cu Gradul didactic II:

”Art. 39 – Începând cu data intrării în vigoare a prezentei Ordonanțe de urgență și până la eliminarea restricțiilor privind adunările publice de către autoritățile de resort, prin derogare de la prevederile art. 242 alin. (4), lit. a), b), și c)  din Legea nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, pentru sesiunea 2020, gradul didactic II se obține de către personalul didactic de predare care are o vechime la catedră de cel puțin 4 ani de la obținerea definitivării în învățământ, prin promovarea următoarelor probe:

a) cel puțin două inspecții școlare;

b) o probă scrisă, care conține elemente de pedagogie și de psihologie, precum și elemente din metodica specialității, cu abordări interdisciplinare şi de creativitate, elaborată pe baza unei programe aprobate de Ministerul Educației și Cercetării, pentru fiecare specialitate în parte.”

Reamintim că Guvernul a modificat prin OUG 58/2020 modalitatea de acordare a gradului didactic II. Pe 24 aprilie fusese redus numărul de inspecții, de la 3 la 2 și

Prin această nouă Ordonanță acea modificare este abrogată și înlocuită.

Art. 43 – La data intrării în vigoare a prezentei Ordonanțe de urgență, se abrogă dispozițiile art.7 , art.10 și art.11 din Ordonanța de urgență  nr. 58/2020, privind luarea unor măsuri pentru buna funcționare a sistemului de învățământ.”

Ce modificări fuseseră făcute pe 24 aprilie:

Scădea de la 3 la 2 numărul de inspecții, iar susținerea lucrării era online:

FOTO: pexels.com

Exit mobile version