Grupul de experți europeni pentru investiții de calitate în educație și-a început săptămâna aceasta activitatea

Noul program Erasmus+ pentru 2021-2027

Foto: Comisia Europeană

Prima ședință a grupului de experți însărcinați să identifice cele mai bune investiții în educația europeană, grup format la începutul anului de Comisia Europeană, a avut loc marți. Echipa de 15 experți din sectorul public și privat are drept scop să ajute Uniunea Europeană să ia cele mai eficiente politici în domeniu, ținta fiind formarea unui Spațiu European al Educației până în 2025.

Grupul de experți trebuie să consilieze forurile europene și statele membre în privința modului cum vor fi canalizate fondurile dedicate educației, în special prin intermediul planului de redresare și reziliență, pentru a întări sistemele de educație de pe continent.

Grupul este condus de Gabrielle Fack, profesoara la Universitatea Paris-Dauphine, cu experiență în economia educației. Ședința de deschidere, lansată de comisarul pentru Educație Mariya Gabriel, a abordat în linii mari principalele destinații ale fondurilor pentru educație și domeniile cu cel mai mare impact în domeniu – profesorii și instructorii, managementul infrastructurii educației și al resurselor umane și materiale conexe, respectiv educația digitală, potrivit unui anunț al Comisiei Europene.

Foto: Comisia Europeană

Exit mobile version