Guvernul Ungariei promite să modifice un manual de geografie care conține narative rusești despre Ucraina / Una dintre ilustrații, având legenda „Cui ar trebui să aparțină Ucraina?”, arată Rusia, UE și SUA rupând drapelul ucrainean

Licitația de manuale pentru clasa a VIII-a

Foto: © Eugene_Put | Dreamstime.com

Guvernul ungar a promis că va revizui conținutul provocator al unui manual online de geografie de clasa a VIII-a, care prezintă agresiunea rusă împotriva Ucrainei ca pe un conflict civil alimentat de Rusia, UE și SUA – relatează publicația InfoPost, citată de Rador, potrivit G4Media.ro.

Secretariatul de Stat pentru Educație de la Budapesta a emis o instrucțiune conform căreia pagina cu informațiile care au stârnit un val de indignare trebuie scoasă din manualul online.

Şefa organizaţiei ucrainene „Unitate”, Viktoria Petrovska, a remarcat, însă, că Secretariatul de Stat nu i-a contactat încă pe reprezentanţii ucraineni pentru a le prezenta proiectul noii versiuni a textului.

„Din ce reiese dintr-o conversație cu reprezentanții cabinetului guvernamental pentru educație, ni se pare că elevii de clasa a VIII-a vor ajunge la această parte a manualului în februarie-martie” – a explicat Petrovska.

Potrivit Infopost, ediția scandaloasă a manualului a fost aprobată încă din 2018, adică după declanșarea agresiunii ruse din 2014, dar înainte de invazia din 24 februarie 2022.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Foto: © Eugene_Put | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version