Heritage Center – Centru de excelență în domeniul conservării și valorificării patrimoniului cultural și natural, creat din inițiativa UBB

Foto: captură UBB

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), Ordinul Arhitecților din România, Mihai Eminescu Trust și Asociația Monumentum (Ambulanța pentru Monumente – Transilvania Sud) vor crea Heritage Center, un centru de excelență în educație și formare aplicată, cercetare-inovare-dezvoltare și valorificare și servicii socio-economice integrate pentru resursele de patrimoniu cultural și natural, potrivit unui comunicat de presă al UBB.

UBBa organizat pe 2 februarie 2023, o întâlnire inter-instituțională în cadrul căreia au fost stabiliți termenii parteneriatului de constituire și funcționare a HC și activitățile acestuia.

Programele și proiectele HC vor fi pe domenii legate de:

„Inițiativa își propune să aducă beneficii majore și multiple – verticale și transversale – pentru obiectivele și activitățile specifice ale partenerilor, asumându-și programatic să identifice soluții sustenabile și durabile pentru dezvoltarea comunităților și a mediului socio-economic și antreprenorial din România în domeniul valorificării resurselor de patrimoniu cultural-identitar și natural. Acest lucru vine ca un demers complementar Catedrei UNESCO în Sustenabilitate, recent lansată la UBB”, a declarat rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Exit mobile version