Horia Iovu, consilier al premierului Ciolacu și profesor la Politehnica București, printre câștigătorii Galei Cercetării Românești, în care au fost acordate premii în bani mai multor cercetători cu rezultate notabile / Premii speciale pentru rectorii Mihnea Costoiu și Daniel David

Sursa: Captura Video

Horia Iovu, consilier al premierului Marcel Ciolacu și profesor la Politehnica București este printre câștigătorii Galei Cercetării Românești, ce a avut loc marți, 27 februarie. El a primit premiul pentru “Energie și materiale avansate”. S-au acordat premiii de câte 300 de mii de lei pentru 11 categorii. Pe lângă acestea, două instituții de învățământ superior au primit 2 premii de excelență pentru atragerea fondurilor europene, premii acordate rectorilor Universităților Politehnica București, Mihnea Costoiu, și Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, Daniel David.

Horia Iovu, consilier al premierului Marcel Ciolacu și profesor la Politehnica București a primit premiul pentru Energie și materiale avansatePremiul “Nicolae Vasilescu Karpen”.

În prezentarea făcută de prezentatorii Galei Cercetării Românești nu s-a menționat și faptul că Horia Iovu este și consilier al premierului Marcel Ciolacu, așa cum este apare pe site-ul Guvernului României.

Anul acesta a fost al doilea an când a avut loc Gala Cercetării Românești, și prima oară când s-a desfășurat sub formă de concurs. S-au acordat 11 premii de câte 300.000 de lei sunt acordate unor domenii științifice diverse, de la fizică și chimie la științe umaniste sau științe inginerești.

Pe lângă cele 11 premii s-au acordat și 4 premii de excelență. Două dintre ele pentru atragerea de fonduri europene de către Universități.

Premiul de excelență pentru cele mai multe fonduri europene atrase de către o instituție de învățământ superior a fost acordat rectorului Mihnea Costoiu de la Politehnica București.

Premiul de excelență pentru cele mai multe fonduri europene atrase din PNRR de către o instituție de învățământ superior, acordat rectorului Daniel David, de la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca. Acesta nu a fost prezent la Gală, dar premiul a fost ridicat de prorectorul UBB.

Amintim, anul trecut Guvernul a înființat Gala Cercetării Românești, în prima ediție pentru „recunoașterea simbolică” a performanței în domeniul cercetării. Anul acesta însă a devenit o competiție cu premii, cu buget total de 3,3 milioane de lei pentru câștigătorii declarați în 11 categorii. Vezi aici lista câștigătorilor.

Citește și:
Ministrul Cercetării, Bogdan Ivan: Doamne ajută și să ajute bunul Dumnezeu ca în 10 ani să vorbim despre visul care astăzi este doar un vis – că România este în câteva domenii cheie în top 10 mondial / Premiile acordate în cadrul Galei Cercetării Românești
Exit mobile version