În pandemie, Universitatea A.I. Cuza din Iași a inaugurat o “grădină senzorială” pentru cei mici. E o problemă? Poate, dacă e deschisă

Grădina Senzorială de Învățare „Magic”

Gradina senzorială Magic / Foto: Facebook - Mihai Chirica

Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași (UAIC) a anunțat, marți, că a inaugurat o grădină cu diverse instrumente educative pentru copii mici, Grădina Senzorială “Magic”. Evenimentul a avut loc în prezenta rectorului UAIC, Tudorel Toader, dar și a primarului Mihai Chirică. Lansarea a avut loc în contextul în care recomandările Ministerului Sănătății, în pandemia Covid-19, spun că trebuie feriți copiii de locurile de joacă unde sunt obiecte folosite în comun. Ieri, aceste precauții par să fi fost respectate, totuși, involuntar: mai mulți ieșeni semnalează, în comentarii pe pagina de Facebook a primarului Mihai Chirică, faptul că parcul nu era deloc deschis marți după-amiază, deși abia fusese inaugurată zona interactivă.

UAIC a anunțat, într-un comunicat de presă, că această grădină senzorială e amenajată în parcul ieșean Titu Maiorescu și face parte din cadrul unui proiect numit „Spații inovatoare de învățare pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 și 10/11 ani (TELESPA)”. Zona e dedicată copiilor de până la 11 ani și “conține materiale educaționale de exterior destinate procesului de învăţare, structurate pe domenii de dezvoltare specifice vârstelor mici prin integrarea tuturor simţurilor”.

Pe acest proiect sunt cheltuiți 25.146 de lei. Accesul în Grădina Senzorială „Magic” este gratuit pentru copiii angajaţilor și studenților UAIC și copiii de la Grădiniţa şi Şcoala „Junior”, precizează comunicatul, dar acesta nu menționează condițiile de acces pentru alți copii.

Lansarea are loc în condițiile în care, în “Recomandările privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (Covid-19)“, Ministerul Sănătății menționează:

Marți după-amiază, cei mici păreau, însă, feriți de grădina senzorială: la scurtă vreme după ce primarul Mihai Chirică a publicat pe pagina sa de Facebook un set de fotografii de la lansare, cititorii au atras atenția că parcul fusese deja închis:

Mesajul primarului Chirică:

Exit mobile version