Încă o companie americană vrea să construiască reactoare nucleare mici în România / Parteneriat cu Institutul de Cercetări Nucleare Pitești pentru un proiect pilot

Photo 77814319 © Nordroden | Dreamstime.com

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri că a avut discuții cu reprezentanții unei companii americane interesată să dezvolte capabilități de procducere modulară a energiei nucleare, iar aceasta ar putea demara un proiect-pilot în România.

Potrivit informațiilor Economedia.ro, este vorba despre compania americană Last Energy, care dezvoltă proiecte de reactoare modulare mici. Compania a depus în urmă cu două zile o aplicație pentru dezvoltarea unui asemenea proiect în Marea Britanie, alături de un proiect dezvoltat de divizia de reactoare nucleare a Rolls-Royce (vezi aici comunicatul guvernului Marii Britanii).

Citește mai multe pe Econmedia.ro

Foto: © Nordroden | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version