Inițiativă “voluntară” de școală online, din zona opoziției PSD: Canalul Youtube “Clasa virtuală”, cu câteva clipuri proprii și liste cu lecțiile altora

Canalul Youtube "Clasa virtuala" / Captura Youtube

O organizație asociată opoziției PSD a anunțat, miercuri, o primă inițiativă a acestei zone politice, pentru susținerea școlii online. La aproape o lună și jumătate de la închiderea școlilor și chiar în ziua în care planul guvernului liberal pentru predarea online a stârnit ample reacții pe Internet, organizația PES activists România a anunțat contribuția sa pentru școala digitală: canalul de Youtube “Clasa virtuală”, care în momentul lansării avea doar șase clipuri proprii și câteva colecții de clipuri educative din toate domeniile, publicate de diverși, de-a lungul timpului, pe platforma video a Google.

Platforma, făcută pe bazat de voluntariat, dar promovată în context politic, a fost anunțată în cursul dimineții printr-o știre Agerpres în care se menționează că este vorba despre un “canal video”, dar care lasă cititorul să ghicească faptul că e vorba despre un canal Youtube. Acest canal nu are niciun fel de link sau alt element de identificare în știre, altul decât acela că e găzduit de “o platformă specifică”.

“Clasa virtuală”, arată Agerpres citând un comunicat primit de la europarlamentarul PSD Victor Negrescu, e un “proiect cu resurse educaționale video pentru copii, cu scopul de a-i ajuta în contextul crizei coronavirus, lansat, miercuri, de organizația PES activists România. Aceasta este o organizație neguvernamentală asociată unei rețele a Socialiștilor Europeni, iar în România este asociată PSD.

În prima zi, canalul Youtube includea șase clipuri proprii – 3 cu activități pentru copii mici, unul despre stima de sine, unul despre energia solară și unul a unui lector SNSPA, despre “problematica dezvoltării”. În plus, în momentul consultării acestui canal de către EduPedu, mai existau opt liste de clipuri organizate în funcție de nivelul de școlarizare, de la preșcolari la universitar, cele mai multe fiind incluse în lista de cursuri pentru școala primară (93 de clipuri) și gimnaziu (48 de clipuri).

În prima zi de școală după vacanța de primăvară, marcată de un val de informații despre viitorul școlii online și despre posibila redeschidere a școlilor la finele primăverii/începutul verii, europarlamentarul PSD Negrescu este citat în știrea Agerpres spunând că e foarte important ca elevii să rămână conectați cu școala. El punctează și o critică la adresa Ministerului Educației, actualmente controlat de liberali:

Exit mobile version