Înotătorul David Popovici a decis să își continue studiile în România: „Am ajuns la concluzia că mi-e foarte bine aici”

David Popovici / Foto: Cristian Nistor - COSR

Tânărul înotător David Popovici a decis să își continue studiile în România, deși a fost ofertat de universități Ivy league din Statele Unite ale Americii, scrie Digifm.ro.

„De când s-a deschis sezonul de recrutări, am primit o grămadă de oferte de la foarte multe universități, și de la cele mai prestigioase din America. Am fost onorat. Numai că, după mult timp de gândire, am ajuns la concluzia că mi-e foarte bine aici”, a spus Popovici într-un interviu difuzat luni la Digi FM.

Când s-a întors în România după Jocurile Olimpice de la Tokyo, sportivul a declarat că i-ar „plăcea foarte mult ca pentru generațiile următoare să poată fi îmbinat sportul cu școala mai mult, să fie ca un stil de viață și să avem cât mai multe baze sportive în școli, poate chiar în toate”.

Întrebat cum ar vrea să înceapă școala din 13 septembrie, el a răspuns că mai întâi le recomandă tuturor să se vaccineze. „Eu m-am vaccinat și le recomand tuturor să se vaccineze. Sper să reușim să fim toți fizic, dar de altfel să fim și într-un mediu sigur, pentru că altfel ar trebui să recurgem iar la metoda online, care nu e tocmai plăcută, dar necesară”.

David Popovici a obţinut locul patru la 200 m liber (la 2 sutimi de bronz) şi şapte la 100 m liber în finalele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. El a afirmat că această olimpiadă i-a adus multă experienţă şi este pregătit să revoluţioneze înotul alături de antrenorul său Adrian Rădulescu.

“Rămân cu extrem de multă experienţă şi cu probabil cel mai frumos concurs la care am fost până acum. Aştept cu nerăbdare şi următoarele Jocuri, dar nu numai. Mai am Mondiale, Europene, tot felul de concursuri internaţionale, la noi în ţară. Dar am mai spus-o, avem planuri măreţe eu şi cu antrenorii mei. În principiu şi în mare vrem să reuşim să revoluţionăm înotul şi aici mă opresc.

Pentru că după vorbe, trebuie să şi demonstrez. Am spus asta şi îmi place să spun, avem timp, răbdare şi pasiune. Le avem pe toate trei şi doar de astea avem nevoie”, a spus Popovici după seriile de la 50 m liber, derulate la Aquatics Centre din Tokyo, scrie G4Media.

Exit mobile version